Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

"Не е за телефон" на юбилейна "Сцена на кръстопът"

10 септември 2021

Спектакълът на театър „Иван Димов“ Хасково - „Не е за телефон“ с Христо Шопов, ще бъде част от 25-то издание на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив. Комедията от Елин Рахнев и Лиза Шопова ще се играе на 20 септември в Камерната зала на ДТ – Пловдив.

Фестивалът започва тази вечер в Града под тепетата, с премиерата на „Укротяване на опърничавата” от Уилям Шекспир на Пловдивския драматичен театър. Режисьор е Стайко Мурджев.

Мотото на фестивала тази година е „Театъра Надеждата”. За своя четвъртвековен юбилей форумът е подготвил богата програма. Публиката ще се наслади на най-добрите заглавия на национална сцена, ще има премиери на книги, театрални работилници. Общо 18 са спектаклите, които са селектирани в програмата на фестивала. Сред тях са „Боклук” на Елена Телбис – носител на две награди Икар и три награди Аскеер за т.г., „Плач на ангел”, донесъл Аскеер на Христо Мутафчиев за главна мъжка роля, „Портокалова кожа”  - Аскеер за изгряваща звезда, сценография и музика; както и „Шекспирин по време на пандемия”, донесъл Аскеер на Светлана Янчева за ролята на режисьорката.

^