Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

“Честита съпруга” на Европейския фестивал на пътуващия театър

5 октомври 2018

“Честита съпруга” получи покана за участие на Европейския фестивал на пътуващия театър в  Сливница.  Най-новият спектакъл на ДКТ “Иван Димов” е включен в селекцията на четвъртото издание на форума и ще се играе на 9 октомври.  Това е вторият фестивал, след “Сцена на кръстопът” в Пловдив,на който ще се представи пиесата на  Петър Влайков. Постановката е на Елин Рахнев, а в ролите са Николета Малчева и Стефан Денолюбов.

В състезателната програма са театрални формации от България и Европа.  Откриването е на 8 октомври с „Пето действие“ - постановка на Народен театър “Антон Панов”, Македония. „Последната тайна на Фреди Меркюри –  на “Театър “Възраждане”, „Госпожа Министершата“-  на Народен театър Ниш, Сърбия, пантомима и клоуниада от Германия и Словакия, са включени в програмата.

Целта на фестивала е, да насърчава мултикултурния диалог, и обмяната на професионални идеи между творци и артисти от различни краища на Стария котинент. В журито тази година е проф. Елена Баева - режисьор, основател на Театрален колеж "Любен Гройс". 

^