Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

Златен билет за театър заслужи млада художничка

12 ноември 2020

Талантливата художничка от школа "Колорит" към ОНЧ "Заря" Таня Борисова изрисува стените на служебния вход на театъра. За оригиналните илюстрации тя получи специален подарък от директора Стелиян Николов - Златен билет за всички представления на хасковска сцена.

Идеята за стенописите дойде след като фоайето и стълбите на служебния вход бяха освежени в бяло, след основния ремонт на кабинката на портиера. Тези бели стени бяха много стерилни, а все пак, ние сме културна институция и искахме това помещение да придобие по-арт вид, каза Стелиян Николов. През юни, Таня и още едно момиче, възпитанички на Веселина Делчева, направиха чудесна изложба на терасата до централния вход на театъра. Стилът на Таня, която се готви да кандидатства в специалност Илюстрация в Художествената академия, много ни допадна. Поканихме я, радваме се, че тя прие и сътвори тази красота. Вярваме, че името й тепърва да се чува в арт средите и я чака успешно бъдеще, добави Николов.

Таня е абитуриентка в ПМГ "Акад. Боян Петканчин" . В школа "Колорит" се занимава повече от 10 години. Светът е шарен и цветен, исках това да се вижда в тези рисунки. Ползвах акрилни бои и маркер, завърших стенописа за около два месеца, каза младата художничка.

^