Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

Грешката е вярна

16 октомври 2020

35 години по-късно хасковският театър отново се връща към една от емблематичните пиеси на всепризнатия майстор на комедията Дарио Фо - "Грешката е вярна". През сезон 1985/1986 г. режисьорът Андрей Аврамов избира за главната роля Иван Савов. Сега актьорът се е амбицирал да представи своето режисьорско виждане за пиесата. В главната роля сега - на Антонио/Двойника, е директорът на театъра Стелиян Николов. Той ще си партнира с познати на публиката имена като Николета Малчева, Иванка Шекерова,  Добриела Попова, Димитър Атанасов - Шърата, Емануил Костадинов. В спектакъла ще видим още Пилю Пилев, а дебют на хасковска сцена ще направи младата актриса Савина Башлийска.

Премиерата е насрочена за 26 ноември /четвъртък/. Иван Савов е поставял на хасковска сцена още "Любовникът", "Испанска афера", "Вдовиците", "Паола и лъвовете", "Различен от всички".

 Дарио Фо, един от най-популярните драматурзи на Италия, чиито пиеси са преведени на 30 езика и са поставяни в над 50 страни на няколко континента. Той почина през 2016-а, на 90-годишна възраст. Авторът-актьор е прочут с острите си политически сатири. Сред заглавията, с които е познат на българската публика са „Случайната смърт на един анархист", „Архангелите не играят флипер", "Няма да платим, няма да платим", "Отворена брачна двойка", "Не всеки крадец е мошеник", "Грешката е вярна". Автор е на още около 70 пиеси. Дарио Фо е носител на Нобелова награда за литература от 1997 г

^