Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

#ЯнуариПрез Януари

2 декември 2019

Емблематичната за хасковския театър пиеса “Януари” от Радичков ще е първата премиера за 2020 година. Режисьор е Дамян Тенев, за когото това е втора постановка тук, след “Оркестър “Титаник”. В ролите са Явор Бахаров, Петко Венелинов, Петър Влайков, Димитър Атанасов-Шърата, Емануил Костадинов, Пламен Петков и Димитър Димитров. Младият екип репетира усилено от месец.

Някои от актьорите не са били родени през знаковата за България  1989 година, когато спектакълът “Януари”на театър “Иван Димов”  с  режисьор Иван Добчев, прави фурор с новаторските си похвати и е отличен с три първи награди на VIII Национален преглед на българската драма и театър. Иван Добчев получава за режисура, Вечеслав Парапанов за сценография, а Красимир Доков - за актьорско майсторство. Втора награда за актьорско майсторство получава Иван Савов, а трета Румен Трайков. Отличени са още Ренета Илиева - с приз за костюмография и Евгени Петров за музикално оформление.

Премиерата на “Януари” е на 13 януари, като специални покани ще има за всички от екипа на спектакъла от 1989 година.  Зрителите от Хасково ще имат възможност да го гледат и на 27 януари.

^