Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

Зарадвахме таланти от "Дъга" и "Пастело"

20 ноември 2019

Бои, платна и пособия за рисуване на стойност 1550 лева бяха дарени днес на млади таланти от школите по изобразително изкуство “Дъга” и “Пастело” с преподавател Даниел Русев.  Парите бяха събрани на благотворителни събития, по инициатива на театър “Иван Димов” и фирма “Недев”. 1110 лева постъпиха от продажбата на тениски с логото на Театралния фестивал “Театър, обичам те!”, а 440 лева - от търга за паната с графити, рисувани на феста през юни.

Благодарим много на ръководството на театъра и не техните партньори за помощта. Надяваме се в скоро време да покажем творби, рисувани с дарените четки, платна и бои, каза Даниел Русев. От името на школата той подари картини на директора на ДКТ “Иван Димов” Стелиян Николов, както и на представителите на фирма “Недев” - Велина Недева и Петранка Кузманова.

Директорът на театъра Стелиян Николов приветства децата с думите: Творете с удоволствие и радост, ще се радваме да покажете ваши творби на изложба в театъра. И, както е казал големият Станиславски, обичайте изкуството в себе си, а не себе си в изкуството!

Благотворителната кампания продължава. Очакваме да се продадат и останалите две пана с графити, рисувани по време на фестивала, добави Николов.

^