Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

Нощ на театрите 2019

11 ноември 2019

Изложба на даровитите млади художници от щкола “Колорит” ще посреща зрителите в ДКТ “Иван Димов” в Нощта на театрите - 16 ноември. Тематичната експозиция подготвят възпитаниците на пропедавателката Веселина Делчева. Почитателите на Мелпомена от Хасково ще  гледат в Нощта на театрите комедията “Паола и лъвовете”, като билетите са на преференциална цена от 5 лева. Желаещите да надникнат зад кулисите на театъра ще имат възможност да направят това с помощта на специален гид - актьор от хасковската трупа.
Хасковският театър за седма поредна година е част от европейската театрална Нощ. Многобройни и разнообразни събития съпътстват инициативата, в която се включват театри от цялата страна. Специалните проекти през 2019 г. са вдъхновени от посланието на Нощта - "Tи променяш играта. Играта променя теб". 

ПАОЛА И ЛЪВОВЕТЕ

 от Алдо де Бенедети

 Режисьор Иван Савов

Превод Петър Батаклиев

Музика Асен Аврамов

Сценография Вячеслав Парапанов

Участват: Никола Додов, Аделина Петрова, Димитър Костадинов

Кой е авторът фантом? Какво търсим в любовта? Дали има изход от неочакван заплетен житейски казус? Уважаваният депутат Леоне Саваста, младата писателка Паола - енергична и магнетична дама и младият драматург Пиетро Дегани отговарят на тези въпроси. Интрига, любовен триъгълник, измами, двойни игри - всичко това поднесено елегантно и със стил. 

^