Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

Недялко Йорданов идва за своя премиера в Хасково

27 септември 2019

Недялко Йорданов ще раздава автографи на свои почитатели от Хасково преди премиерата на неговата пиеса  Две жени, без да се брои мъжътна 1 октомври. Фарс мюзикълът, както той сам го определя, е нова версия на прочутата му пиеса Волни птички божии”. За  сблъсъка на две жени в класическите роли на съпруга и любовница той избира актрисите Роси Русева и Ирен Кривошиева. Музиката е на Хайгашод  Агасян, а аранжиментът и акомпаниментът - на Жоро Стоев. Недялко Йорданов се завърна с тази пиеса в театъра след 10-годишна пауза. Столичната й премиера бе през май на сцената на “Сълза и смях”.

Дни преди Хасково, на 26 и 27 септември  в Народния театър “Иван Вазов” се игра очакваната с голям интерес втора театрална премиера на автора само за няколко месеца -  Каквото, такова.

  Две жени, без да се брои мъжът ще се играе в Хасково на 1 октомври /вторник/. Датата не бе избрана случайно - тогава е Световният ден на музиката, поезията и възрастните хора. Недялко Йорданов ще бъде в Хасково заедно със съпругата си - актрисата Ивана Джеджева.

^