Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

"Различен от всички" на "Сцена на кръстопът"

12 септември 2019

Най-новият спектакъл на хасковския театър “Различен от всички” е селектиран за участие в Международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът" в Пловдив. Традиционният форум тази година е под мотото "Театърът - невъзможното" и се провежда от 11 до 21 септември. Комедията на руския драматург Алексей Слаповски, в която играят Стелиян Николов, Людмила Стоин, Деляна Хаджиянкова и Антоанета Станчева, е на 14 септември, в Камерната зала на Драматичен театър-Пловдив.
Няколко дни след фестивала, на 17 септември, /вторник/, спектакълът ще се представи за пореден път и пред хасковската публика. 

"По-полека" с музиката на Стефан Вълдобрев, откри  фестивала "Сцена на кръстопът"  на 11 септември. Това е съвместна продукция на пловдивския театър и Младежкия театър - София. В пъзела от културни събития в Пловдив се очаква да бъдат включени постановки на театри от България, Украйна и Унгария. Зрителите ще гледат още "Слава" на режисьора Стайко Мурджев, "Приятно ми е, Ива""Трима мъже и една Маргарита""Защото на мама така й харесва""Луда трева" по Йордан Радичков. В афиша е включен документалният спектакъл "АПАРТ"на Илко Ганев, събрал интервюта и разговори с едни от най-известните български актьори и режисьори. Класът на проф. Стефан Данаилов ще представи криминално-комично-еротичното "Зверско синьо на киното".

^