Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

Плакатите на "Дванайсета нощ" на изложба за театрален фест

11 април 2023

Изложбата на плакати за „Дванайсета нощ“ откри традиционния Младежки театрален фестивал „Океан от любов“ в Пазарджик. Творбите на талантите от школа „Колорит“ към ОНЧ „Заря – 1858“ с ръководител Веселина Делчева бяха изложени във фоайето на Младежкия дом  - домакин на националния театрален форум.

Плакатите бяха рисувани от даровитите млади художници за изложба-конкурс по повод премиерата на „Дванайсета нощ“ и 100-годишнината на хасковския театър през юни м. г. Плакатът – победител бе дело на Мелда Хикмет и той вече е част от рекламата на спектакъла.

Фестивалът се проведе от 7 до 10 април, като тази година продукциите си представиха в Пазарджик трупи от София, Банкя, Варна, Сливен, Раковски, Перник… Изложбата на младите таланти от Хасково бе част от богатата съпътстваща програма, която включваше още театрално ателие по пластика, ателие по техника на говора, експериментална театрална лаборатория Драма лаб и др.

Фестивал „Океан от любов“ е създаден през 2006 г. като фестивал на смеха. Днес е един от водещите младежки фестивали за театър. Екипът му разбира ползите и ефекта от заниманията с театър и дава възможността и свободата младите хора да се изразяват чрез творчество и да развиват своите умения чрез среща с различни професионалисти.

^