Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

Секс, наркотици и рокендрол

от Ерик Богосян

  • Автор Ерик Богосян
  • Постановка Николай Ламбрев-Михайловски
  • Сценография Марина Райчинова
  • Превод Галина Томова Станкева
  • Цени на билети 12 лв., 14 лв.

ПОВЕЧЕ ОТ 25 ГОДИНИ НА СЦЕНА!

Изразът секс, наркотици, рокендроле сякаш татуиран върху живота ми през последните двадесет и пет години. В продължение на много време аз дори смятах, че секс, наркотици, рокендроле самият живот. Всеки, който не се движеше със 150 км. в час на проглушителна музика, просто не беше жив. Не признаваш ли рока, значи си мъртъв.
А всъщност се оказа тъкмо обратното. Сексът и СПИН убиха много хора, много мои приятели. Изразът секс, наркотици, рокендролне носи същата празнична атмосфера, както преди петнадесет години. Понякога дори напомня за мъртвешки танц. Прекарах по-голямата част от живота си, заклещен между идеализъм и хедонизъм, между егоизъм и себераздаване, между любов и секс, между хаос и прегледност.
Пиша за онези неща, които не мога да разбера. Монолозите в Секс, наркотици, рокендролса публичният ми размисъл върху конфликтите в моя живот. Те са опит да уловя неприятните черти на собствената ми личност и да ги извадя на всеобщ показ.
Бих могъл да озаглавя представлението Конфликти и размисъл върху моето душевно състояние в Америка през 1990г.” Но тогава театърът щеше да си остане празен. А и вие нямаше да посегнете към тази книга. “Секс, наркотици, рокендроле провокиращо заглавие. То обещава весели и вълнуващи преживявания. Всички ние се стремим към доволство. Присъства и тъмната страна. Надявам се да ви хареса.”

Ерик Богосян

Ерик Богосян е автор на книгата и пиесата Да пиеш в Америка”, както и на Радиошоу”- заглавие на книга, пиеса и филм на Оливър Стоун. Печелил е два пъти наградатаОби”, има Сребърна мечка от Берлинския филмов фестивал, както и награда Драма деск”. “Секс, наркотици, рокендрол”, написана по едноименната му пиеса, е третата му книга, по която Авеню пикчърсправи филм. Богосян е роден в Бостън, живее в Ню Йорк.

Актьорски състав

  • Ивайло Христов
  • Дони
  • Коцето - Калки

Календар

^