Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

Музикален калейдоскоп

5 май 2023

Нещо ново от театъра и нашите партньори - образователни ателиета по дейност "Музикален калейдоскоп" -  достъпни за всички желаещи!

Какво представляват ателиета “Музикален калейдоскоп”?

Думата „калейдоскоп“ произлиза от древногръцките καλ(ός) (красота, красив), είδο(ς) (форма) и -σκόπιο (инструмент за изследване) или още „уред за наблюдаване на красиви форми.“

Дейността е насочена към артистичното и културно образование в сферата на музиката под формата на работни ателиета за деца и младежи от 6 до 29 години.

В ателиетата "Музикален калейдоскоп" ще се предоставят възможности млади таланти да открият, развият и получат професионална подкрепа в сферата на музикалното изкуство.

Ще бъдат сформирани групи за обучение на деца и младежи по гъдулка, гайда, тамбура, кларинет, перкусии, тромпет, флейта, цигулка и виолончело.

Професионални музиканти ще обучават децата и младежите, желаещи да развият музикалните си заложби и умения.

Планираните занимания ще се провеждат по предварително подготвен график в гр. Хасково, с. Криво поле, с. Войводово, с. Орлово и с. Конуш.

Какви са условията за участие?

Участието в ателиетата е напълно безплатно и не изисква никакви разходи от страна на желаещите да се включат. Можете да изберете повече от един инструмент.

Необходимо е да попълните онлайн настоящата заявка и ние ще се свържем с Вас: https://forms.gle/qvBvmsLtyGbXd3Cd6

Свържете се с нас за повече информация:

- електронна поща - haskovotheater@gmail.com

- телефон за контакт - 0888246991 Ваня Христова, "Връзки с обществеността" по проект АРТКРАФТ

^