Лого на ДКТ „Иван Димов“ Драматично-куклен театър „Иван Димов“

Театърът с два спектакъла на "Арт поток" в Царево

8 юли 2022

Хасковският театър се включва тази година с две хитови заглавия във фестивала „Арт Поток“ в Царево. Традиционният форум край морето ще бъде открит на 15 юли с „Веселата карета“ от Елин Рахнев, с участието на Димитър Баненкин, Тончо Токмакчиев, Мая Бежанска, Димитър Ковачев-Фънки, Стелиян Николов, Николета Малчева, Добриела Попова, Емануил Костадинов.  На втория ден зрителите ще гледат моноспектакъла на Христо Шопов „Не е за телефон“ от Лиза Шопова и Елин Рахнев.

Седем са общо театралните постановки на фестивала.  В програмата на „Арт Поток“ следва „Джими с бялата фланелка“ с участието на Людмила Сланева и Ташо Колев от група JEREMY?. Мария Касимова ще зарадва зрителите със своето разказваческо шоу „Свободно падащи истории“. Моноспектакълът на Сатиричния театър „Мъжът ми е виновен“ от Лиза Шопова с участието на Силвия Лулчева също ще бъде представен пред зрителите в Царево. На „Арт Поток“ ще гостува и комедията „Петък 13-ти“ от Жан Пиер Мартинез, с режисьор Георги Кадурин и с участието на Мария Сапунджиева, Христо Гърбов и Мариана Миланова. Финалът на фестивала е с моноспектакъла на Христо Мутафчиев „Плач на ангел“ от Стефан Цанев на режисьора Стоян Радев, постановка на Народен театър „Иван Вазов“. Всички представления ще се играят на сцената на местното читалище в Царево.

„Арт Поток“ се организира за седма поредна година от Hacienda Beach и Община Царево. Фестивалът  продължава традицията в програмата му да присъстват различни формати за цялото семейство. Жителите и гостите на Царево ще се радват на премиери на нови книги, богата филмова програма, изложби, концерти, джаз фест, DJ партита и др.

                      

 

 

 

^